Behandling af mennesker

BEHANDLING AF MENNESKER

 

Her er en gennemgang af de terapiformer jeg tilbyder, samt vejledende priser. Vil du vide mere om én eller flere terapiformer, er du velkommen til at kontakte mig. Under flere af terapiformerne er der links til eksterne sider, bl.a. Sundhedsstyrrelsens, som kan give yderligere informationer.

KINESIOLOGISK AFBALANCERING

I en kinesiologisk afbalancering udfører jeg en række tests, som kan afdække og medvirke til at kroppen kan genoprette sine ubalancer, eksempelvis:

- Imunforsvarssvækkelse

- Hormonelle ubalancer

- Virus og bakterier

- Afdække allergier

- Indkapslede kroniske lidelser

- Smertefulde tilstande i kroppen

----------------------------

En kinesiologisk afbalancering er et præcist redskab, som kan indkredse specifikke ubalancer i kroppen. Gennem en muskeltest kan jeg få svar på hvordan dine muskler afspejler energitilstande i din krop, når jeg påvirker disse i forskellige positioner med et tryk. Jeg kan derefter styrke din energibalance, hvor der optræder svækkelser.

I kroppen strømmer energibaner, kaldet meridianer, med energi til specifikke muskler og organer. Meridianbanen påvirker kroppen fysisk og psykisk på samme tid, dette betyder at en kinesiologisk afbalancering er helhedsorienteret.

 

Gennem en spyt/urin-prøve kan jeg ligeledes teste og afdække, hvorfor fysisk fremmøde ikke er nødvendigt. Konsultation kan derefter foregå telefonisk eller via email.

 

Pris: 650 kr.pr. session (ca. 1½ time).

MANUELLE TERAPIER

Manuelle terapier er en mere fysisk behandlingsform, og anvendes de i kombination kan de rette op på en række ubalancer, sætte healingsprocesser i gang, samt bidrage til øjeblikkelig lindring på symptomer.

Meridian afbalancering gennem fødder/tæer. Tæerne har reference til begyndelses- og slutpunkter af meridianbaner, der er tilknyttet organer i vores krop. Meridianbanerne kommunikerer med symptomer, som vi alle tilsidesætter eller overhører, hvorefter mere kroniske tilstande opstår. Iagttagelse af fødderne, eksempelvis længde af tæer, knyster, farve og hård hud kan indikere belastninger og stagnationer langs meridianbanernes forløb i kroppen. Via behandlinger på fødder og tæer opnås en effektiv behandling. Ligeledes er teknikken egnet til at opnå kropslige reaktioner, der åbner op for stagnationer, så kroppen går i gang med en selv-healingsproces. Jeg anvender ofte teknikken sammen med en organbehandling ud fra osteopatiske teknikker.

Organbehandling tager sigte på at afspænde og mobilisere organerne, en teknik, der afhjælper smertetilstande i kroppen. Smerterne vil måske ikke opleves i selve organet, men i muskel-skelet systemet og bevægeapparatet. Det kan forklares ved, at kroppen er sådan indstillet, at den passer på organerne.

Alle vores indre organer har en indvirkning på hele vores psykiske og fysiske velvære. Ligeledes relaterer organerne til bindevæv , muskelgrupper, og hormonel balance i de dele af kroppen, der er i sammenhæng med et involveret organ. Hvert organ har sin egen bevægelse i forhold til sig selv, og i sammenhæng til resten af organ systemet Restriktioner og manglende mobilitet kan også have relevans for organets evne til at optage næring og udskille affaldsstoffer. Ved at løsne op for spændinger i bindevævet og det pågældende organ, øges organets ydeevne, samt optimerer vores psykiske og fysiske helbred i helhed.

Senthes metode, er en manuel teknik, der er særligt udviklet til sensitivt og traumatiseret væv. Metoden retter sig mod fysiske symptomer forårsaget af stress og traumehændelser, som færdselsuheld, slag-og faldskader.

Stress kan bl.a være kronisk udmattelse, diffuse smertemønstre og arbejdsrelaterede belastninger

Alt væv kan undersøges i vævstæthed:i lagene hud, nervevæv, muskelvæv, knoglevæv, sener, muskelfascier, organvæv og der behandles i de områder i kroppen, som kroppen " passer på "helt ind på celleplan. Det er det autonome nervesystem, der påvirkes ved behandlingen. Senthes er et kropsbehandlingssystem, der søger at fremme nervesystemets evne til harmonisk regulering imellem aktivitet og hvile. Den manuelle behandling styrker kroppens ressourcer til afbalancering. Der vil altid være et element af angst i smerten ligeså, som er relevant at forholde sig til i behandlingen.

Metodisk vil den behandlede mærke traktion (træk), kompression (pres) og torsion (rotations vrid) elongation (udvidelse i alle retninger på en gang og et udtryk for en afspænding/slip)

Det er på denne måde, der kan afklares kompakt væv og eftergivende væv, og tilsigtes mobilitet, uden kompensationer i vævene. Metoden omhandler også cirkelbevægelser.

 

Pris: 500 kr. pr. session.

KRANIOSAKRAL TERAPI

KST kan medvirke til afhjælpning af fysiske og psykiske helbredsproblemer på dyr og mennesker.

Fysiske symptomer:

Svimmelhed, maveproblemer, allergi, hovedpine, nakke-skuldre-ryg spændinger, immun og organrelaterede dysfunktioner.

Psykiske symptomer:

Indlæringsproblemer, rastløshed og nervøsitet, vrede, frustration, nedtrykthed og let til gråd, glemsomhed og koncentrationsbesvær.

En KST behandling er en blid massageform og har til formål at frigøre evt spændinger i leddene mellem knoglerne, afspænde membranerne og forbedre hjernevæskens og blodets cirkulation.

 

Bredt set er KST systemets forbundet med væskerne i kroppen, væv, bindevæv, muskler og knogler

Kraniosakralsystemet består af knoglerne i kraniet, ansigtet og korsbenet, membranerne, der holder hjernen på plads og ceresbrospinalvæsken, som cirkulerer omkring hjernen og rygmarven.

Ceresbrospinalvæsken er en klar væske, der fornyes 4-5 gange i døgnet. Den indeholder proteiner og druesukker, der tilfører hjernecellerne energi, samt lymfocytter, som beskytter mod infektioner. Ceresbrospinalvæskens strømning hjælpes på vej af arteriernes pulserende bevægelser.

 

Pris: 650 kr.pr. session (ca. 1½ time).

TRIVSEL, VÆKST & UDVIKLING

Et tilbud til dig, der ønsker nye indsigter i sammenhængen mennesker og dyr. Tilbuddet er både til private og det offentlige.

Trivsel, vækst og udvikling er et camp- /kursustilbud, der retter sig til dig der går andre veje. Du har måske hest, og ønsker en anden tilgang til hestelivet, hvor sundhed og behandling indgår? Du er under uddannelse med dyr? Du ønsker en personlig udvikling?

Trivsel, vækst og udvikling har sin baggrund i kinesiologien, og omhandler anatomiske og energetiske aspekter i forhold til mennesker og dyrs fysiske og psykiske balance. Forløbet tilrettelægges individuelt, evt. i en grupperamme. Målet er at skabe en (helheds)forståelse for, og sammenhæng mellem:

- Mennesker og dyr

- Kost og trivsel

- Egen psyke og sundhed

- Selvværd og selvtillid

- Mærke egne behov og sætte grænser

- Redskaber og teknikker til at påvirke dyrs og eget helbred og balance

- Se og værdsætte dine præstationer.

Opdage og udvikle dine naturlige evner til at heale

 

Til forløbet anvender jeg mine heste og hunde. Dyr er tillidsfulde og modtagende og har en følsom respons på berøring og påvirkning. Igennem denne terapi opnås forståelse for virkning af behandling og egen indvirkning.

Campens varighed kan variere fra en enkelt dag til længere forløb. Ved længere forløb er indkvartering mulig.

 

Pris: kontakt for aktuel pris

HEALING

Igennem healing sker der en overførsel af energi via healerens hænder. Healeren er en kanal for energi, som modtages og viderebringes. Målet er at afbalancere energier og forløse eventuelle blokeringer hos modtageren. Healingen skal ligeledes bidrage til kroppens selvhealingsprocess.

----------------------------

Jeg udfører flere former for healing, herunder kirurgisk healing og trommerejser. kirurgisk healing er en dybdegående healing, hvor jeg arbejder i en vågen trancetilstand. Under healingen arbejder den åndelige verden gennem mine hænder. De kirurgiske indgreb består af magnetisme, der stammer fra to kilder - Den fysiske krop og sjælen. Dette kan forklares som en form for energioperation, hvor der naturligvis ikke foregår nogen form for fysisk indtrængen i kroppen, som vi kender i konventionel kirurgi. Det kaldes også åndelig healingskirurgi, fordi ånderne efter sigende 'skærer' i, og fjerner blokeringer fra en persons energimeridianer.

Ved healing gennem trommerejse, tages der kontakt med guider, der bidrager til healing af fysiske, psykiske, metale og sjælelige forhold. Under rejsen kan opleves tydelige svar eller symbolikker, der inspirerer og bidrager til healingen. Der kan også stilles afklarende spørgsmål omkring job, bolig, relationer og den fysiske dagligdag.

Typisk vil jeg starte en healing med en kinesiologisk test, for at fastslå hvilken healing, eller kombination af healingstyper, der skal til for at afhjælpe problemet. Jeg scanner tillige kroppen, for at identificere hvilke sjælelige, psykiske og fysiske problematikker, der er til stede.

 

Pris: 500 kr. pr. session (ca. 1 time).

SYSTEMISK TERAPI

Systemisk terapi er et tilbud til både private og det offentlige.

Systemiske terapi tager sigte på at løse problemer i en kontekst omkring relationer.

----------------------------

- Til private kan jeg kan hjælpe med at løse trivselsproblemer og fejlkommunikation i familier, så der opnås varige og positive ændringer.

- Til det offentlige kan jeg støtte med at vurdere indsatser i familier, rådgive og vejlede, samt indvirke til ændringer og udvikling i familiedynamikken.

 

En anderledes tilgang til familiebehandling er også mulig.

Ved at kombinere min viden om kropsafbalancereringer, vil der i en familieterapi , der har fokus på ressourcer kunne samstemmes med en kropslig tilgang også.

Ofte er der et samspil med fysiske og psykiske ubalancer, når familier mangler overblik og handlinger. Træthed, søvnproblemer, manglende koncentration, aggression er ofte medspillere i egentlige fysiske lidelser, som eks allergier, hormon og stofskiftelidelser

 

Jeg er uddannet socialrådgiver og systemisk terapeut. Jeg er for nuværende en del af et konsulentteam, der vurderer og vejleder omkring indsatser i familier, til kommuner. Jeg har siden 1993 haft familiepleje for teenagere med betydelige vanskeligheder.

 

Pris: efter aftale